Myrto Myrto Myrto
Myrto
Μυρτώ ΕΛΛΑΣ
Μυρτωμαγειρέματα
Μυρτώ όσπρια ρύζι ζάχαρη συνταγες Φακή του καλοκαιριού
Υλικά:
1 πακέτο φακή ΜΥΡΤΩ
2 πατάτες μεγάλες βρασμένες
2 κρεμμύδια
1 αγγουράκι
1 καρότο
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο εάν θέλετε

Βάζουμε την φακή να βράσει, με το ένα κρεμμύδι ολόκληρο. Αφού βράσει τη σουρώνουμε και πετάμε το κρεμμύδι, κρατάμε όμως 2 φλυτζάνες από το νερό της. Σ΄ ένα μπώλ κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Το άλλο κρεμμύδι σε φέτες ωμό το αγγουρακι σε φέτες κι αυτό και το τριμμένο καρότο, αλάτι και πιπέρι και λίγο ρίγανη, το σκόρδο αν σας αρέσει και τέλος το λάδι. Ανακατεύουμε ρίχνοντας τις 2 φλυτζάνες από το νερό ως που έχουμε κρατήσει και είναι έτοιμη. Όταν την σερβίρουμε μπορούμε αν θέλουμε στο πιάτο μας να ρίξουμε λίγο λεμόνι ή ξύδι. Τρώγεται ζεστή ή κρύα.



Γεμιστά Γεμιστά
Υλικά:
2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα ΜΥΡΤΩ
3 πιπεριές πράσινες
3 ντομάτες
1 μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι και πιπέρι
1 φλυτζάνι λάδι

Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις ανοίγουμε από πάνω. Ανοίγουμε και τις ντομάτες, βγάζουμε την ψίχα τους και την κρατάμε σε κάποιο μπώλ. Κατόπιν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 1 φλυτζάνι λάδι, μόλις αρχίσει να μαραίνεται ρίχνουμε την ψύχα ντομάτας αφού πρώτα τις χτυπήσουμε μίξερ, αλάτι πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος το ρύζι με μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις το μίγμα μας αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και 1 ποτήρι νερό και το βάζουμε να ψηθούν για μία ώρα περίπου.
Τώρα αν θέλουμε τα γεμιστά μας πιό πικάντικα, βάζουμε μέσα στο μείγμα μας τριμμένο τυρί ή ζαμπόν ή μπέϊκον.



Μυδοπίλαφο Μυδοπίλαφο
Υλικά:
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα ΜΥΡΤΩ
Μισό κιλό μύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 άνιθο
μισό φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι

Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αφού μαραθούν ρίχνουμε τα μύδια, αφού τα πλύνουμε καλά με τρία ποτήρια νερό, και επειδή τα μύδια βράζουν γρήγορα, μόλις αρχίσει και βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι με το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Αν το πιλάφι μας χρειαστεί νερό ρίχνουμε λίγο έτσι ώστε αν το πιλάφι μας χρειαστεί να το ξαναζεστάνουμε να μην κολλάει στην κατσαρόλα.



Φασόλια φούρνου Φασόλια φούρνου ανοιξιάτικα

Υλικά:
1 πακέτο φασόλια χονδρά ΜΥΡΤΩ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 μαϊαντανό
αλάτι και πιπέρι
2 φύλλα σέλινο
1 φλυτζάνι λάδι
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε χωρίς όμως να πετάξουμε το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και τα σοτάρουμε έως ότου μαραθούν, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, ρίχνουμε τα φασόλια και τέλος το ψιλοκομμένο σέλινο, τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν.
Σερβίρετε με σαλάτα εποχής, ελιές, ταραμοσαλάτα.